Zanimanje komercijalista spada pod trgovačka zanimanja, a najjednostavnije možemo reći kako je komercijalist posrednik između proizvođača i krajnjeg korisnika proizvoda. Komercijalisti se, ukratko, bave nabavom, prodajom i organizacijom trgovačkog poslovanja u poduzeću. Oni klijenta moraju zainteresirati za proizvod koji pokušavaju prodati, kao i dogovoriti uspješnu i dugotrajnu suradnju. Komercijalist mora atraktivno predstaviti proizvod, od klijenta zaprimiti narudžbu i pobrinuti se da isplata i dostava prođe bez problema. 
 
Također, potrebno je održavati uspješnu suradnju sa klijentima, kao i proširivati ponudu, broj kupaca i prodaju. Komercijalisti najčešće prodaju široku paletu proizvoda, te se o istima moraju opširno informirati. 
 
Zanimanje komercijalista podrazumijeva česta putovanja, kao i poznavanje radnog bontona i etike, te knjigovodstva, računovodstva i zakona. Komercijalisti moraju imati dobre komunikacijske, organizacijske i prezentacijske vještine, te dobre pregovaračke sposobnosti. Ovo zanimanje nudi mogućnost rada u bilo kojem trgovačkom društvu ili poduzeću koje se bavi proizvodnjom. 
 
Srednjoškolski program obrazovanja za komercijalista u POU Libar idealan je početak uspješne karijere. Ovaj je program osposobljavanja moguće upisati u cijelosti, ali i kao prekvalifikaciju (odnosno polaganje razlikovnih ispita), a sastoji se od općeobrazovnog i strukovnog dijela, dok se nastava izvodi u teorijskom i praktičnom obliku.
 
 Po završetku obrazovnog programa, polaznici dobivaju potvrdu o tome da su sposobni za samostalan, profesionalan i kvalitetan rad u obliku upisa stečenog zanimanja u e-radnu knjižicu.
 
 
OPIS:
 
Komercijalist pripada skupini tehničkih i njima srodnih zanimanja. Program obrazovanja osposobljava polaznika za samostalno organiziranje i izvršavanje nabave i prodaje robe u tuzemstvu i inozemstvu uz poslovno komuniciranjena materinskom i stranom jeziku te ažuriranje i analiziranje poslovnih informacija uz napredno korištenje informacijske tehnologije, u skladu s etičkim načelima poslovanja i zakonskim propisima.
 
 
ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
  • osposobljenost  za samostalno i uspješno obavljanje poslova nabave, prodaje i organizacije poslovanja i logističkih procesa u veleprodajnim, maloprodajnim, proizvođačkim, ugostiteljskim, hotelijerskim i turističkim poduzećima u unutarnjoj i vanjskoj trgovini, u domaćem i međunarodnom otpremništvu, osiguravajućim društvima, prijevozničkim poduzećima, javnim, carinskim i dugim skladištima, u slobodnim zonama, zračnim lukama, željezničkim kolodvorima, pomorskim lukama, robnim terminalima 
  • Izvođenje poslova vanjske trgovine pri razmjeni robe i različitih vrsta gospodarskih usluga s inozemstvom.
 
PROGRAM:
 
Dopisno - konzultativna nastava: 6 mjeseci do 2 godine
 
 
ODOBRENJE:
 
Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)
 
 
UVJETI  ZA UPIS U PROGRAM:
 
-završenu osnovnu školu
-navršenih 15 godina života
 
 
UVJETI ZA UPIS U PROGRAM PREKVALIFIKACIJE:
 
-najmanje 17 godina starosti,
-završena srednja škola
 
Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije obavit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe škole koju su prethodno završili.
 
 
CIJENA:
Prema razlikovnim ispitima

Pošaljite upit ili prijavu:

 

NEWSLETTER

Prijavite se naš newsletter i primajte obavijesti i ponude iz POU Libar!

APLIKACIJA ZA POLAZNIKE

PRIJAVOM U VAŠE KORISNIČKO SUČELJE ISKORISTITE DODATNE MOGUĆNOSTI VAŠEG OBRAZOVANJA U LIBRU!

USKORO! U izradi!

  KORISNIČKA PRIJAVA:

   ZADAR

  Obala kneza Trpimira
       23000 Zadar

  +385 23 334 974

  +385 23 334 174

  info@libar.net

  SPLIT

  Kopilica 62
       21000 Split

  +385 21 382 246

 +385 21 485 730

  info@libar.net

  RIJEKA

  Osječka 50
       51000 Rijeka

  +385 51 343 512

 +385 51 684 436

  info@libar.net

  ŠIBENIK

  Draga 1
       22000 Šibenik

  +385 22 201 166

 +385 22 201 165

  info@libar.net


Koncept cjeloživotnog učenja zamisao je sustavnog učenja u svim životnim razdobljima i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno)

Copyright © 2019   •   POU Libar   •   Sva prava pridržana
Web dizajn i izrada: MEDIAN kreativna rješenja