Nafta se nerijetko naziva 'crnim zlatom' te predstavlja najvrijedniju sirovinu današnjice. Poslovi vezani uz naftu i rad na bušotinama ili u rafinerijama brojni su, a samo zanimanje se smatra deficitarnim – potražnja za radnicima puno je veća od broja kvalificiranih radnika. 

Podrazumijeva se kako je za uspješno obavljanje ovog posla potrebno steći adekvatnu edukaciju, a stručno osposobljavanje za naftno-rudarskog tehničara predstavlja kvalitetan početak uspješne karijere. Polaznici ovog programa obrazovanja osposobljavaju se za uspješan i samostalan rad u naftnoj industriji i obavljanje stručnih radnih zadataka poput organizacije i praćenja rada s cijevnim alatom, izvođenja naftnih servisa pripadajućim metodama rada i alatima, nadzora popravka opreme i alata, montaže i demontaže postrojenja te nadzora nad izvođenjem radova na bušotini. 

Ovaj  program osposobljavanja spada pod programe srednje škole, stoga ga je moguće upisati u cijelosti, ali i kao prekvalifikaciju (odnosno polaganje razlikovnih ispita), a sastoji se od općeobrazovnog i strukovnog dijela, dok se nastava izvodi u teorijskom i praktičnom obliku. Po završetku obrazovnog programa, polaznici dobivaju potvrdu o tome da su sposobni za samostalan, profesionalan i kvalitetan rad u obliku upisa stečenog zanimanja u e-radnu knjižicu. 

Treba napomenuti kako se zanimanje naftno-rudarskog tehničara zahtijeva određene predispozicije poput spretnosti ruku i prstiju, visoke oštrine vida i sluha, odgovornosti, strpljivosti, jake koncentracije na rad i emocionalne stabilnosti. 


OPIS:

Obrazovni program za zanimanje naftno-rudarski tehničar ima za cilj stjecanje znanja, vještina i navika koje će omogućiti polazniku da nakon završetka obrazovanja samostalno obavlja poslove i radne zadatke u zanimanju naftno-rudarskog tehničara. Polaznici će steći opće kompetencije (sposobnost sudjelovanja u usmenoj i pismenoj komunikaciji, sudjelovanje u grupnoj raspravi, posjedovanje osnovnih znanja potrebnih za razumijevanje uloge i značaja osobnog, ali i tuđeg rada, u području nafte i rudarstva, i sl.) i stručne kompetencije (stručno teorijska i praktična znanja potrebna za obavljanje poslova u nafti i rudarstvu, poznavanje postupaka i vrsta alata i uređaja, te njihovu primjenu, znanja i vještine za organizaciju i rukovođenje, znanja, vještine i tehnike za samostalan rad, i sl.

 

ZNANJA, VJEŠTINE I SPOSOBNOSTI KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

Obrazovni program za zanimanje naftno-rudarski tehničar ima za cilj stjecanje znanja, vještina i navika koje će omogućiti polazniku da nakon završetka obrazovanja samostalno obavlja poslove i radne zadatke u zanimanju naftno-rudarskog tehničara. Za ostvarenje cilja potrebno je ostvariti zadaće koje proizlaze iz opisa poslova i radnih zadataka zanimanja.

Zadaće koje proizlaze iz programa naftno rudarskog tehničara su sljedeće:

  • organizacija i praćenje manipulacije s cijevnim alatom –na ugradnji i vađenju
  • nadzor nad spajanjem i odvrtanjem raznog alata potrebnog pri izvođenju naftnih servisa
  • nadzor nad radovima pri popravku ili servisiranju opreme i alata
  • organizacija i praćenje radova pri montaži i demontaži postrojenja
  • nadzor nad izvođenjem radova na bušotini

 

PROGRAM:

Dopisno-konzultativna nastava: 6 mjeseci do 2 godine

 

ODOBRENJE:
Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

 

UVJETI  ZA UPIS U PROGRAM:

  • završenu osnovnu školu
  • 15 godina života
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

 

UVJETI ZA UPIS U PROGRAM PREKVALIFIKACIJE:

  • završena srednja škola 
  • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.

Za polaznike koji se upišu u program prekvalifikacije izvršit će se uvid u svjedodžbe te nastavne planove i programe vrste škole koju su prethodno završili. 

 

CIJENA:

Prema razlikovnim ispitima


Pošaljite upit ili prijavu:

 

NEWSLETTER

Prijavite se naš newsletter i primajte obavijesti i ponude iz POU Libar!

APLIKACIJA ZA POLAZNIKE

PRIJAVOM U VAŠE KORISNIČKO SUČELJE ISKORISTITE DODATNE MOGUĆNOSTI VAŠEG OBRAZOVANJA U LIBRU!

USKORO! U izradi!

  KORISNIČKA PRIJAVA:

   ONLINE

  Hrvatska

  +385 022 201 166

 

  info@libar.net

  ZADAR

  Obala kneza Trpimira
       23000 Zadar

  +385 23 334 974

  +385 23 334 174

  info@libar.net

  SPLIT

  Kopilica 62
       21000 Split

  +385 21 382 246

 +385 21 485 730

  info@libar.net

  RIJEKA

  Osječka 50
       51000 Rijeka

  +385 51 343 512

 +385 51 684 436

  info@libar.net

  ŠIBENIK

  Draga 1
       22000 Šibenik

  +385 22 201 166

 +385 22 201 165

  info@libar.net


Koncept cjeloživotnog učenja zamisao je sustavnog učenja u svim životnim razdobljima i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno)

Copyright © 2020   •   POU Libar   •   Sva prava pridržana
Web dizajn i izrada: MEDIAN kreativna rješenja