OPIS:

Proizvodnja alkoholnih pića u Hrvatskoj ima iznimno dugu tradiciju, gotovo jednako dugu kao i uživanje u istima. Vjerojatno Vam se ideja imanja vlastitog pogona za proizvodnju likera učinila šarmantnom, a u POU Libar naučit ćete kako tu želju za uveseljavanjem drugih kvalitetnom kapljicom pretvoriti u unosan biznis. Možda ste se već i okušali u stvaranju različitih vrsta alkohola u kućnoj radinosti, no stjecanjem zvanja proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića spoznat ćete poduzetničku stranu ovog zvanja, te naučiti kako svoje napitke pravilno pakirati, planirati troškove proizvodnje, te ono najbitnije – gotov proizvod plasirati na tržište. Upisom na ovaj tečaj steći ćete čitavu plejadu znanja: od osnovnih pojmova poput alkoholnog vrenja (odgovora na pitanje kako napraviti alkohol), minimalnih tehničkih uvjeta i opreme za proizvodnju alkohola, legislativne dimenzije zanimanja (različite dozvole za proizvodnju likera, pravilnici o alkoholnim pićima), pa sve do najsitnijih finesa u razlikovanju različitih vrsta rakija. Također, ovim tečajem obuhvaćeno je i zanimanje proizvođača bezalkoholnih pića, stoga ćete biti spremni svojim proizvodima doskočiti i dijelu kupaca orijentiranima na zdrav život i organsku prehranu (a to je populacija koja je u svakodnevnom porastu). Stjecanjem ovog zanimanja postat ćete pravi ekspert za proizvodnju svega – od limunade do travarice. Stručne kompetencije stečene ovim programom osposobljavanja upisuju se u e-radnu knjižicu, stoga ćete svoja tekuća remek djela moći plasirati na tržište i prodavati, ali i osnovati vlastiti OPG, te, naravno, zaraditi radeći ono što volite. Stoga, bilo da je Vaša neostvarena želja vlastita destilerija za rakiju ili linija za proizvodnju malinovca, a imate završenu osnovnu školu i navršenih 18 godina, dođite u POU Libar i pretočite Vaše snove u stvarnost!

Ukoliko se želite aplicirati za neku od mjera iz ruralnog razvoja svakako će vam dobro doći završen tečaj osposobljavanja za proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića. Ostvarit ćete dodatne bodove koji će Vam biti od velike koristi i pomoći će Vam da ostvarite prolaz Vašeg projekta za kojeg se prijavljujete.

PROGRAM:

38 sati teorije i 90 sati prakse

MODULI:

 • osnove proizvodnje alkoholnik i bezalkoholnih pića
 • poslovi u proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića
 • zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
 • praktična nastava


ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

 • Razlikovati, odabrati i koristiti odgovarajuće postupke u preradi sirovina za proizvodnju alkoholnih i bezalkoholnih pića
 • Koristiti opremu i sredstva pri proizvodnji alkoholnih i bezalkoholnih pića na ispravan i siguran način
 • Pakirati i skladištiti proizvode te planirati troškove i plasman proizvoda na tržište
 • Primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prve pomoći

ODOBRENJE:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

UVJETI ZA UPIS:

 • završena osnovna škola
 • minimalno 15 godina starosti
 • liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvođača/ice alkoholnih i bezalkoholnih proizvoda

Pošaljite upit ili prijavu:

 

NEWSLETTER

Prijavite se naš newsletter i primajte obavijesti i ponude iz POU Libar!

APLIKACIJA ZA POLAZNIKE

PRIJAVOM U VAŠE KORISNIČKO SUČELJE ISKORISTITE DODATNE MOGUĆNOSTI VAŠEG OBRAZOVANJA U LIBRU!

USKORO! U izradi!

  KORISNIČKA PRIJAVA:

   ZADAR

  Obala kneza Trpimira
       23000 Zadar

  +385 23 334 974

  +385 23 334 174

  info@libar.net

  SPLIT

  Kopilica 62
       21000 Split

  +385 21 382 246

 +385 21 485 730

  info@libar.net

  RIJEKA

  Osječka 50
       51000 Rijeka

  +385 51 343 512

 +385 51 684 436

  info@libar.net

  ŠIBENIK

  Draga 1
       22000 Šibenik

  +385 22 201 166

 +385 22 201 165

  info@libar.net


Koncept cjeloživotnog učenja zamisao je sustavnog učenja u svim životnim razdobljima i u svim oblicima u kojima se ostvaruje (formalno, neformalno i informalno)

Copyright © 2019   •   POU Libar   •   Sva prava pridržana
Web dizajn i izrada: MEDIAN kreativna rješenja